Kwaliteit


Ons materiaal heeft de volgende kenmerken:

+  Ongevoelig voor huishoudelijke chemicalièˆn

+  Word niet aangetast door licht

+  Onderhoudsarm

+  Slipweerstand: R9 volgens DIN 51130

Stootbestendig volgens EN 438

+  Toplaag: HPL 0,6 mm AC4 belastingsklasse 32

+  Brand vertragen. Brandgedrag B1 volgens DIN       4102.

Onderlaag: HDF E1 vochtwerend groen

+  Trekvaste onderlaag: HPL 0,6 mm

+  15 jr garantie op slijtage bij particulier gebruik

+  Met de juiste afdichting ongevoelig voor vocht

+  Mogelijk voor trappen van hout, steen of                     betonondergrond.

+  Geschikt voor bedrijfsgebouwen.

Slijtvaste HPL toplaag
Onze 
HPL (high pressure laminate) toplaag is 0,6 mm dik, stootbestendig volgens EN 438 en heeft AC4 belastingsklasse 32. Oftewel het is vrijwel onmogelijk om in dit materiaal krassen te krijgen. Daarom kunnen wij voor particulier gebruik 15 jaar slijtage garantie geven vanuit de fabrikant.

Antislip
Een antislipstrip of antisliptape op de traptreden is niet meer nodig. Onze HPL traptreden zijn met 3D-design slipweerstand R9(DIN 51130) gerealiseerd. Naast het feit dat dit er natuurlijk ontzettend strak en netjes uit ziet, wordt het risico op uitglijden met een antislipstrip of tape niet minder. 

Gelamineerde onderkant
Het allerbelangrijkste voor een zeer stevige montage van de treden, is dat de onderkanten van de overzettreden ook gelamineerd zijn. De overzettreden worden namelijk met een bruisende lijm op de traptreden verlijmd. De bruisende lijm vult de gehele onderkant van de overzettreden. Dit vergeeft oneffenheden op de huidige treden en zorgt tevens ook voor geluidsdemping. Maar nog belangrijker is, dat de gelamineerde onderkant vochtwerend is en veel langer vast blijft zitten op de traptreden. Daardoor worden krakende treden verholpen.
Onze treden bevatten een trekvaste onderlaag HPL 0,6 mm en onderlaag HDF E1 vochtwerend groen.

trapneus van 2 cm
De trapneus is het meest gevoelige gedeelte van de traptreden. Vooral als u van boven naar beneden gaat, stapt u telkens op de trapneus. Dat maakt het zeer belangrijk dat er een stevige trapneus gerealiseerd wordt. De aller beste oplossing hier voor is, dat de neus van de overzettrede 2 cm is en heel goed geplakt dient te worden op de traptreden.