Slipweerstand van HPL-overzettreden

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 17:20

Voor een zeer geslaagde traprenovatie zijn er simpelweg twee vereisten. Deugdelijk materiaal en deskundigheid van de monteur (in een andere blog meer over het vakmanschap). Als het gaat om de kwaliteit van HPL (high pressure laminate) overzettreden, zijn er ons inziens drie pijlers.

- Slipweerstand
- Krasvastheid
- Gelamineerde onderkant

Het realiseren van deze drie pijlers wordt door veel producenten nagestreefd. Echter, dit is niet voor iedere producent weggelegd. Dat hebben wij geconcludeerd, nadat wij de overzettreden van alle fabrieken in Duitsland hebben geprobeerd. In dit artikel zullen we het over de belangrijkste pijler hebben. Slipweerstand.

Hieronder zal ik uiteenzetten waarom onze overzettreden VERUIT de beste slipweerstand hebben!

 

Slipweerstand

Aangezien bij overzettreden geen sprake kan zijn van een antislip-strip of tape, vormt de slipweerstand een zeer essentieel punt bij het bepalen van de kwaliteit van HPL. Bij gladde oppervlaktes is het valrisico namelijk veel groter.

 

Bij overzettreden wordt de slipweerstand gerealiseerd door middel van 3D-design, waardoor de oppervlakte stroever wordt. Ons standpunt over de slipweerstand is dat getallen als R9 (onze kwaliteit) of R10 niet veel zeggen over de slipweerstand van het materiaal. Deze waarden worden namelijk geclaimd door producenten. Over de kwaliteit van eigen producten kan een producent alleen maar lovend zijn.

Kort geleden hebben wij overzettreden besteld waarvan de gerenommeerde fabrikant de slipweerstand als R10 aangaf. Maar niets was minder waar. Na het ontvangen van het materiaal bleek al snel; het 3D-design was wel enigszins gerealiseerd, maar het materiaal was veel te glad. Op deze manier zijn wij met iedere fabriek in zee gegaan, de kwaliteit van hun materialen getoetst en tot conclusie gekomen dat er slechts  één fabriek  is die een deugdelijke slipweerstand kan realiseren naar onze wensen.

Gelukkig is de slipweerstand iets wat u kunt voelen met de hand. Ons advies is dan ook dat u de overzettreden met de hand voelt en eventueel dat u met blote voeten of met sokken erop staat.

Wij vinden het heel fijn om onze expertise met u te delen. Dat doen wij niet alleen door middel van blogs, maar ook op social media, voornamelijk middels verhalen laten we elke keer wat wij aan het doen zijn. Tevens op de highlights op Instagram vindt u meer dan 300 foto's en recensies.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.